INTERVJU: Bane MVP - Ja sam boem

Nastupali su MVP nedavno na humanitarnom koncertu u Sava centru posvećenom Dejanu Kovačeviću. Kada su sišli sa scene, Bane nije, poput mnogih kolega u sličnoj situaciji, napustio salu već je vrlo budno propratio ostatak koncerta iz prvog reda.

(old_image)

-Dejan pokazuje da je pravi primer kako treba gledati život i da ima nade za sve nas. Bilo nam je zadovoljstvo da ga podržimo onako kako smo mogli. Nisam upoznao čoveka ali, s obzirom na ono što sam čuo o njemu, čini mi se da su nam životni stavovi dosta slični.

Nastupili ste 13. januara u Expo centru pre evropske zvezde Ine ?

-Svirka je bila odlična, publika...manje-više. Došlo je oko 3.000 ljudi, bili smo predgrupa, nije to naša publika. U principu, lepo smo se proveli.

Bar jednom nedeljno odem sa društvom u Skadarliju.Volim staru srpsku narodnu muziku, sa dušom, ovo novo ne mogu da svarim uopšte.

Lepši ti je, ipak, bio osećaj sredinom novembra na nastupu u Bitefu ?

-Divno mi je sećanje na taj koncert. Nekako smo se mi u bendu konektovali na pravi način. Prirodna atmosfera, kao da smo nastupali za prijatelje, to su najlepše svirke.

Ovogodišnji planovi ?

-Spremamo drugi album. Nemanja Filipović, naš bek vokal i klavijaturista i ja komponujemo. Spojili smo dve energije u jednu i to je dobilo drugu boju sa dozom ozbiljnosti i dozom pozitive. Biće to na pravi način spakovano u pesme – ljudi kad budu čuli neće znati, zapravo, šta slušaju. Kome će se svideti a kome neće – to ne znam ali znam da će biti autentično.


Okupili ste brojne poznate face u spotu za „Celu noć i celi dan“, imate li neke nove ideje sa „selebritijima“ ?

-Radimo obradu predivne pesme pokojnog Delče „Hajde lagano“, još se krčka u studiju.

Da li ste je ostavili u rege varijanti ?

-Napravili smo ska verziju. Uneli smo našu energiju na postojeću ideju, hteli smo nešto lepo da uradimo u spomen na Delču.

Odvukli smo te sad u stranu dok si netremice pratio nastup Merime Njegomir i pevušio „Ivanova korita“ ?

-Uuuu, ja sam veliki boem. Bar jednom nedeljno odem sa društvom u Skadarliju, tamo su oni tamburaši sa kraja pesme „Celu noć i celi dan“ ako se sećaš. Volim staru srpsku narodnu muziku, sa dušom, ovo novo ne mogu da svarim uopšte – rekao je uz pozdrav Bane i brzo odjurio nazad u salu.


Pogledajte još