DS i Srećković odgovorni za sednicu parlamenta

BEOGRAD, 6. februara 2012. (Beta) - Portparol Srpskog pokrewta obnove (SPO) Nemanja Starović izjavio je u ponedeljak da su Demokratska stranka i bivši potpredsednik SPO Srdjan Srećković odgovorni zbog toga što je održavanje sednice Skupštine Srbije dovedeno u pitanje.

"O tome koliko važnosti vrh izvršne vlasti pridaje nastavku reforme pravosudja ponajbolje govori činjenica da im je važnija fotelja ministra stavljenog u funkciju razbijanja SPO od održavanja skupštinske sednice", naveo je Starović u izjavi za javnost.

On je izrazio uverenje da se postojeća situacija može veoma lako razrešiti ostavkom ministra Srećkovića ili pak predlogom za njegovo razrešenje, koji Vlada Srbije može doneti na telefonskoj sednici, istovremeno kada se bude odlučivalo o ministarki omladine i sporta.

"Za protekle četiri godine zamenjena je tačno polovina članova kabineta premijera Mirka Cvetkovića, uključujući rukovodioce daleko važnijih resora nego što su to dijaspora ili verska pitanja", istakao je Starović.

On je ocenio da DS duguje javnosti objašnjenje zbog čega se jedino SPO-u ne dozvoljava da opozove ministra kojeg je delegirao u sastav Vlade.

Pogledajte još