Još dva potencijalna strateška partnera za Jat

BEOGRAD, 6. februara 2012. (Beta) - Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u ponedeljak da su za formiranje nove aviokompanije u Srbiji zainteresovana još dva potencijalna strateška partnera.

"Ne želim da prejudiciram ishod eventualnih pregovora", kazao je Mrkonjić u razgovoru sa ambasadorom Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Deniom, saopštilo je Ministarstvo za infastrukturu i energetiku Srbije.

Mrkonjić je naglasio da Vlada Srbije želi da do kraja mandata, odnosno u naredna četiri meseca, završi reorganizaciju državne aviokompanije Jat ervejz.

"Želimo da pronadjemo strateškog partnera, za šta postoji odredjeno interesovanje, ili da to uradimo sa našim privrednicima. To znači da je Srbija odlučna u nameri da sačuva nacionalnu kompaniju", kazao je on.

Prema rečima Mrkonjića, razmatra se predlog da srpski privrednici investiraju polovinu za formiranje nove aviokompanije, a da drugu polovinu obezbedi država.

U novoj aviokompaniji, dodao je, bilo bi zaposleno 400 ljudi, a prioritetni zadatak novog menadžmenta bio bi da u tekućoj godini napravi pozitivni saldo.

Pogledajte još