Gossip i Wolfmother stižu na EXIT!

Harizmatična Beth Ditto i njene kolege iz benda u Novi Sad donose moćni i zavodljivi post punk rock zvuk, i poseban muzički stav koji su predstavili već sa prvim taktovima hita „Standing in the Way of Control“. Još jedno potpuno sveže i uzbudljivo ime stiže na Petrovaradinsku tvrđavu, Wolfmother, australijski bend koji mnogi hrabro porede sa Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple nastupiće u nedelju 15. jula na glavnoj festivalskoj bini.

Spajajući soul i punk, neverovatan glas Beth Ditto sa buntovničkim stavom antiheroine savremenog doba, i zarazni plesni ritam, Gossip su vrlo brzo stekli obožavaoce sa najrazličitijim muzičkim ukusom. Njihov treći album „Standing in the Way of Control“ probio ih je u muzičku elitu, a usledile su intenzivne turneje širom sveta. „Music For Men“ su izdali 2009. godine i to prvi put za mejdžor etiketu, a hitovi sa ovog albuma poput „Heavy Cross“, i „Love Long Distance“ ponovo će pretvoriti Main Stage Exit festivala u uzbudljivi plesni podijum. Gossip uveliko rade na novom albumu, koji će objaviti neposredno pred svoj nastup u Novom Sadu.

Svojim retro heavy rock stilom i odanošću zvuku i lirici sedamdesetih, Wolfmother su vrlo brzo našli put do publike. Od prvog albuma koji je objavljen u Sidneju 2004. godine, do priznatog drugog izdanja pod nazivom „Cosmic Egg“, prešli su uzbudljiv put ovenčan priznanjima i nagradama poput Gremija za pesmu „Woman“. Do sada su odsvirali više stotina koncerata širom sveta, a publika na Exit festivalu saznaće zašto njihova muzika koja je ultimativna mešavina hard rock, grunge i funk rock zvuka retko koga ostavlja ravnodušnim!

Wolfmother

(old_image)

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostiće čuvenu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

Pogledajte još