Šešelj optužio Zapad: Umalo nisam umro

HAG- "Šestog januara umalo nisam umro i to kažu svi lekari, i u bolnici u Lajdenu i iz hitne pomoći", rekao je Šešelj na raspravi o stanju u postupku, tvrdeći da "već najmanje šešt godina" njegovim zdravstvenim stanjem "upravljaju američka, britanska i francuska obaveštajna služba".

"Te službe intenzivno rade da mi naruše zdravstveno stanje", kazao je Šešelj.

On je kao netačno odbacio da mu je 12. januara u bolnici u Lajdenu ugradjen "pejs-mejker", objašnjavajući da mu je ugradjen unutrašnji defibrilator (ICD) čija je svrha da elektro-šokovima uspori srčani ritam, ukoliko bude prebrz. Kazao je da mu je 6. januara, kada mu je pozilo, puls bio 240.

"To je brana od naprasne smrti", kazao je Šešelj o aparatu, naglasasvajući da problem slabljenja njegovog srca time, medjutim, nije rešen. "Moje srce i dalje slabi, imam i tahikardiju i aritmiju".

Šešelj je ispričao da mu je 6. januara pozlilo tokom šetnje, izmedju tri i četiri sata popodne, i da su ga stražari liftom ispratili do ćelije.

"Dok sam se presvlačio, izgubio sam svest, udario sam glavom u sto i pao, sav krvav. Posle 10 minuta, video me je stražar svog u krvi, koji je pozvao medicinsku sestru. Pokušala je da mi izmeri pritisak i puls mojim aparatom, ali nije mogla pošto aparat nije mogao da ih registruje. Pozvali su hitnu pomoć, koja je došla izuzetno brzo. Zatim je stigla i druga ekipa hitne pomoći", rekao je Šešelj.

Napomenuo je da je "sve to vreme bio bez svesti i da su mu posle drugi pričali", a da se "probudio u devet sati uveče" u bolnici u Lajdenu, desetak kilometara od Haga. Na lečenje u toj bolnici, Šešelj, kako je rekao, nema primedbi.

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

(Beta)

Pogledajte još