Delovi tela koje zimi zanemarujemo

Ipak, zanemarivanje određenih delova tela kada je nega u pitanju može dovesti do taloženja mrtvih ćelija kože, pojave bubuljica ili bora, piše "Index" portal. Zato je bolje negovati se od glave do pete čak i po ovakvim niskim temperaturama. Žene zimi najčešće zaboravljaju sledeće delove tela:

Stopala

Lepa i negovana stopala mogu biti jedan od najatraktivnijih delova ženskog tela, no zimi ih često zanemarujemo. Nokte sređujte svake nedelje, a kamenom ili turpijom za pete uklanjajte tvrdu kožu na petama svakih nekoliko dana. Pre spavanja nanesite hranjljivu kremu u debelom sloju i navucite pamučene čarape u kojima je najbolje da prespavate. Toplota će pomoći da koža u potpunosti upije sve sastojke iz kreme, a vaša stopala će već na proleće biti spremna za pokazivanje.

Laktovi

Kao što zavodnik Barni Stinson, lik iz popularne serije "Kako sam upoznao vašu majku" kaže: "Ako želiš da znaš koliko je žena stara, pogledaj joj laktove." Vrlo je važno laktove mazati kremom svaki dan, pa taj ritual nipošto nemojte zaboravljati.

(old_image)

Leđa

Lepa i glatka leđa uvek su seksi, ali zimsko zanemarivanje može da dovede do pojave bubuljica i grube kože. Jendom nedeljno uradite piling tela, a svaki dan dobro utrljajte losion za telo na svaki deo, uključujući i leđa.

Guza i bedra

Preko zime jedemo, a leti kukamo zbog celulita. Zima je idealno doba da se uhvatite u koštac sa celulitom, pa svakodnevno izvodite mini masažu s kremom protiv celulita.

Nokti

Nokti su posebno osetljivi zimi zbog naglih promena temperature, izlaganja hladnoći i čestom pranju ruku. Zato je važno utrljavati kremu i u njih, a ne samo na ruke, te ih mazati hranjljivim lakovima za nokte ili uzimati vitaminske dodatke ishrani koji podstiču njihov rast.

Pogledajte još