Novakovi prioriteti Olimpijada i Rolan Garos

On je kazao da ne zna da li će ove godine učestvovati u Dejvis kupu zbog "gustog rasporeda".

"Dejvis kup je jedino timsko takmičenje u tenisu gde možemo da predstavljamo prvo svoju zemlju, a zatim sebe. Žao mi je što neću igrati protiv Švedske u Nišu. Da li ću ove godine učestvovati u tom takmičenju, ne mogu da obećam unapred", rekao je Đoković koji je posle dva i po meseca ponovo došao na odmor u Srbiju.

Reprezentacija Srbije prvo kolo Dejvis kupa igra sledećeg vikenda u Nišu protiv Švedske, a Đoković će u dogovoru sa selektorom Bogdanom Obradovićem propustiti taj duel kako bi se odmorio za nastavak sezone.

On je dodao i da "još nije definitivno" da li će igrati na Srbija openu, koji će se održati od 30. aprila do 5. maja.

"Za sada sam na listi, ali biće teško da se sve organizuje. Morao bih da napravim par radikalnih poteza u rasporedu. Doneću odluku u dogovoru sa svojim timom",
rekao je vodeći svetski teniser.

On je kazao da se u Londonu, gde je nedavno proglašen za najboljeg sportistu u 2011. godini, sreo s bivšom teniserkom reprezentacije Jugoslavije Monikom Seleš i da ju je tom prilikom pozvao da dođe u Beograd.

(old_image)

"Postoji mogućnost da organizujemo revijalni meč, kao i da poseti Srbija open", rekao je Đoković .

Srpski teniser je istakao da je prilikom dodele prestižne Laureus nagrade u Lonodonu bio "najsrećniji" kada je video italijanskog skijaša Alberta Tombu, svog, kako je rekao, "sportskog idola" iz detinjstva.

Đoković je naveo da su "značajan utisak" na njega ostavili još sportisti sa hendikepom - južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus i holandska teniserka Ester Verger, kao i bivši fudbaler, a sada trener Rud Gulit, bivši fudbalski golman Edvin van der Sar i golfer Geri Plejer.

POGLEDAJ VIDEO: Novak Đoković najbolji teniser sveta u 2011. godini

Vodeći svetski teniser rekao je da će odmor u Srbiji iskoristiti za skijanje na Kopaoniku.

"Skijanje je za mene najbolji sport. Iako se bavim tenisom, to je moja najveća strast. Možda jedino za čime žalim u životu, jeste to što se nikada nisam takmičio u skijanju", kazao je Đoković.

On je još rekao da u slobodno vreme voli da se druži s prijateljima, igra golf, sluša muziku i čita knjige.

"U poslednje vreme čitam knjige na raznim jezicima. Trenutno, 'Gladne igre' (Hunger games) od Suzan Kolins", istakao je najbolji sportista na planeti prošle godine.

Beta

Pogledajte još