Milanović: Idemo na pobedu i u Segedinu

Partizan je pobedio Vašaš sa 9:5, u petom kolu Grupe C Lige šampiona.

"Vrlo bitna pobeda za nas. Kao što sam i obećao igrali smo strpljivo i u potpunosti sproveli strategiju koju smo dogovorili. Odbrana je bila odlična i sada ćemo se dobro spremiti i idemo u Segedin na pobedu i plasman u narednu rundu", rekao je Milanović novinarima posle meča na bazanu Sportskog centra Banjica.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - Vašaš 9:5

Igrači Partizana odigrali su najbolju utakmicu ove sezone u Ligi šampiona i došli do trijumfao koji im je bio neophodan da bi ostali u trci za plasman među osam najboljih ekipa.

U timu vladajućeg šampiona Evrope kapiten Vladimir Vujasinović komandovao je odbranom i uz sjajnog golmana Slobodana Sora omogućio šuterima Partizana da stvore rezultatsku prednost protiv vrlo borbanog protivnika.

(old_image)

"Dočekali smo ovu utakmicu spremni, a oba tima bila su u sličnoj situaciji, jer je po pet igrača učestvovalo na Evropskom šampionatu posle čega su se pridružili ekipi. Vašaš je odličan tim, ali nikome nije lako da dođe na Banjicu i pobedi. Nadvisili smo ih igrački i taktički i zasluženo pobedili", kazao je Vujasinović.

Na ispunjenim tribinama bazena na Banjici našlo se i oko 200 najvatrenijih pristalica Partizana, koji su uz bubnjeve i pesmu bodrili svoje ljubimce u odlučujućem meču.

Dobroj igri u napadu doprineo je i reprezentativni bek Milan Aleksić koji je dva puta pogađao protivničku mrežu.

"Nametnuli smo svoj ritam i kontrolisali utakmicu. Igrali smo koncentisano, onako kako smo želelii pre meča i nadam se da ćemo ponoviti takvu utakmicu i u Segedinu ", kazao je Aleksić.

(old_image)

Na startu meča Soro je odbranio pet uzastopnih udaraca Mađarima, a dva puta je u tim trenutcima bio uspešniji od igrača Vašaša u duelima jedan na jedan. Posle takvih intrervencija njegovi saigrači dobili su na samopouzdanju i preciznim šutevima stekli prednost koju su do kraja sačuvali.

"Odigrli smo izuzetno dobru utakmicu, baš onako kako smo i želeli.Pružili smo igru za nivo kvalitetniju nego u dosadašnjim mečevima i nadamo se pobedi u Segedinu",
kazao je sjajni Soro.

Na pitanje novinara, na koji način je odbranio par čistih situacija iz kontre protivničkih igrača, Soro je prokomentarisao da za to nema posebne pripreme i da je u odsudnim trenutcima predvideo nameru protivnika i odbranio udarac.

Partizan će 25. februara igrati u Mađarskoj sa Segedom.

Beta

Pogledajte još