Tadić: Najsiromašnijima treba pomoći

Povodom izuzetno niskih temperatura i uvoženja vanredne situacije, predsednik Srbije Boris Tadić je istakao da je najvažnije da se održi električna mreža ali je i apelovao da se maksimalno štedi.

Predsednik Srbije izjavio je da će najsiromašnija domaćinstva biti oslobođena plaćanja struje za februar, ali je apelovao na građane da štede elektičnu energiju.

"Moramo da obezbedimo da niko ne bude isključen sa mreže u ovim teškim okolnostima. Postoje siromašna domaćinstva, a definiciju o tome daće EPS. Tražimo od EPS-a da u februaru građani ne budu opterećeni plaćanjem električne energije", rekao je Tadić.

Prilikom obilaska opštine Crna Trava, jedne od najugroženijih snežnim padavinama i niskim temperaturama u Republici, Tadić je istakao da je zabrinut za građane koji su se usled vremenskih neprilika našli u teškoj situaciji. Februar je, prema njegovim rečima, vrlo težak mesec za sve nas.

"Ovo su mere koje donosimo u iznudici i neće važiti u budućnosti. Ne smemo da dozvolimo da u ovim okolnostima dođe do ispadanja blokova", poručio je predsednik i dodao da stoga struju kao energent treba zameniti čvrstim gorivom gde god je to moguće, prenosi RTS.

Pogledajte još