Otežano čišćenje puteva širom Srbije zbog hladnoće

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta, a zbog velike količine snega na putu i snežnog nevremena, teretnim vozilima i kamionima sa prikolicom zabranjeno je kretanja preko graničnog prelaza Bogojevo.

U Vojvodini se trenutno beleže najniže temperature, a zbog magle vidljivost je smanjena na 150 metara, pa svi oni koji se upute ka severu moraju računati na poledicu, posebno na području Novog Sada, Zrenjanina i Kikinde gde je trenutna temperatura oko minus 25.

Na autoputevima saobraćaj se obavlja po delimično vlažnim kolovozima dok na glavnim magistralnim putevima snega na kolovozu ima od jedan do tri centimetra, i saobraćaj se odvija usporeno i otežano.

Na regionalnim putevima snega ima od pet do 10 centimetara, a pojedine deonice prekrivene su ledom što dodatno otežava kretanje vozila.

Oni koji se upute ka Zlatiboru preko Požege i Užica treba da računaju na poledicu.

Na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima, pored snega i jakog mraza, vetar dodatno pravi problem i stvara snežne nanose.

Saobraćaj se tamo odvija otežano, a najkritičnije je na prilazu Divčibarama zbog izrazito klizavog kolovoza, a otežano je i na prilazu Kopaoniku iz pravca Brusa, pa se savetuje da se koristi put preko Jošaničke Banje.
(Beta)

9. februara 2012.

Pogledajte još