Kapelo podneo ostavku

U saopštenju FA navodi se da je Kapelo otišao posle sastanka na Vembliju u kome su predsednik i generalni sekretar saveza Dejvid Bernstin i Aleks Horn razgovarali sa italijanskim stručnjakom o tome zašto su oduzeli kapitensku traku Džonu Teriju.

Dosadašnji kapiten optužen je za rasizam, a upravni odbor FA oduzeo mu je traku bez konsultacija s Kapelom.

"Hteo bih da naglasim da se tokom današnjeg sastanka i tokom celog mandata kao selektora Engleske Fabio ponašao izuzetno profesionalno.
Prihvatili smo njegovu ostavku i složili smo se da je to prava odluka"
, rekao je Bernstin.

Engleski mediji i fudbalska javnost potpuno su složni u očekivanjima da će na klupu "gordog Albiona" sada sesti Hari Rednap, koji je juče oslobođen optužbi za korupciju.

Hari Rednap trenutno vodi Totenhem iz Premijer lige, ali mu je karijera bila zaustavljena do kraja suđenja. Njegovo oslobađanje i Kapelov odlazak desili su se u razmaku od samo osam sati.

Bernstin je rekao da ne žuri da zameni Kapela. Očekuje se da će sledeći selektor biti Englez, pošto Engleska nije učinila ništa pod skupim mandatima Sven-Jorana Eriksona i Kapela.

Kapelo ima vrhunske rezultate na klupskom nivou, a imao je i uspeha sa Engleskom, ali nije uspeo da stekne naklonost javnosti, koja želi prvu reprezentativnu titulu još od pobede na Svetskom prvenstvu 1966. godine.

Kapelo je sada napustio posao u kome je zarađivao devet miliona dolara godišnje, jer nije mogao da prihvati da je FA radila mimo njegovih želja.

Sastanak na Vembliju usledio je pošto je Kapelo kritikovao FA u jednom televizijskom intervjuu.

Beta

Pogledajte još