I Nigerijci obožavaju Jafu

Kod štanda "Jaffa" keksa sreli smo jednog simpatičnog gospodina iz Nigerije koji je isprobavao jafa biskvite. Zanimalo nas je da li mu se dopadaju:
- Jako mi se sviđa, kao i mnogi proizvodi koje sam probao na ovom sajmu .. Dopada mi se mineralna voda Knjaz Miloš, kao i vaš mesni program i paprika.
A
osim proizvoda
dopao mu se i Beograd: - Divan je Beograd i ljudi su veoma druželjubivi.
On je jedan od profesionalnih kupaca koji su došli na sajam, da ispitaju srpsko tržište i vide šta mogu da uvoze u svoje domovinu.

IZLAGAČI:


Svoje proivode prestavilo je više od 70 kompanija sa oko 100 domaćih prehrambenih brendova. Preduzeće "Squadra" koje svoje proizvode izvozi u Hrvatsku, Sloveniju, Grčku i Makedonije predstavilo je toplo i hladno dimljene proizvode i salate, kao i smrznute proizvode. Cene njihovih proivoda se kreću od 250 dinara pa na više, a možete ih naći u bolje snabdevenim marketima, ili u nekom od Fish barova u Beogradu.

VINA:
(old_image)
Kako je vinska kultura u ekspanziji kod nas, veliki broj vinara se pojavio sa svojim "tajnim oružjem" iz podruma. Dobro vino se ne može ni zamisliti bez Vojvođana, pa su tako i danas, došli iz "Podruma malih vinara", da se kako kažu druže, vesele i prodaju neko od svoji vina.

Gužva prvog dana sajma nije bila preterana, a jedan od razloga je i to što je prvi dan namenjen isključivo profesionalnim kupcima.

Ako želite da vidite, a možda i kupite, neki od lepih proizvoda kojim se predstvljamo prošetajte do Beogradskog sajma do 12. februara.

Radno vreme je od 10 do 17 sati, a ulaznica košta 300 dinara.

Sajam hrane i pića "Foodrex" je još jedna manifestacija čiji je cilj da promoviše srpsku gastronomiju. Okupila je kupce iz Alžira, Tunisa, Egipta, Sudana, Nigerije, Demokratske Republike Konga, Angole, Libana, Iraka, Kuvajta, Irana, Turske, Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Francuske, Austrije, Češke Republike i Nemačke.

Pogledajte još