Adelin 21 favorit za Gremi

LOS ANDJELES, 9. februara 2012. (Beta) - Album britanske pevačice Adel "21" favorit je za nagradu Gremi za album godine, objavio je MTV News.

Album "21" objavljen je 22. februara i od tada se nalazi u vrhu svetskih top lista. Prvo mesto držao je tokom 18 nedelja - više od "Ropin the Wind" Gareta Bruksa i svega dve nedelje manje od muzike iz filma "Telohranitelj" i Elvisovog "Blue Hawaii". Na albumu su radila neka od najvećih imena muzičke produkcije, medju kojima je Rajan Teder, frontmen grupe "Uanripablik" koji je radio sa Bijonse, Dženifer Hadson i Dejvidom Kukom. Adel je na albumu saradjivala i sa Polom Epvorfom ("Florens and d Mašin", Si Lo Grinom i Rikom Rubinom, koji je radio sa Džonijem Kešom, "Red Hot Čili Pepersima", "Diksi Čiks" i "Bisti Bojzima".

Prvi singl sa albuma, "Rolling in the Deep", sedam nedelja je bio medju 100 najboljih pesama magazina Bilbord. MTV je spot za pesmu "Rolling in the Deep" nominovao za spot godine, a samoj numeri dodelio nagradu za pesmu godine. Još dve pesme sa albuma "21" zauzele su prva mesta na top listama - "Someone Like You" i "Set Fire to the Rain". Dodela Gremija biće održana 12. februara u Los Andjelesu.

Pogledajte još