Političarka u teškom stanju

MOSKVA, 10. februara 2012. (Beta-AFP) - Lider opozicije Južne Osetije Ala Džiojeva, čija je pobeda na predsedničkim izborima te otcepljene gruzijske pokrajine poništena, smeštena je u bolnicu posle policijskog ispitivanja i njeno stanje je teško, ali stabilno, saopštila je lokalna agencija.

"Zdravstvano stanje bivše kandidatkinje na predsedničkim izborima, Ale Džiojeve je teško, ali stabilno", javila je agencija RES.

U izveštaju agencije, koja se poziva na bolničke izvore, se navodi da je Džiojeva svesna, da komunicira, i da joj lekari pružaju neophodnu pomoć.

Prema izveštajima lokalnih i ruskih medija, Džiojeva je u bolnicu u Ćinvaliju primljena u četvrtak uveče, kada je stavljena na reanimaciju navodno zbog hipertenzije.

Njoj je pozlilo dok ju je policija saslušavala zbog sumnje da je krajem 2011. učestvovala u pokušaju državnog udara, tvrde zvaničnici.

Saradnici Džiojeve, medjutim, navode da je ona teško povredjena kada su pripadnici specijalnih jedinica i policije upali u njen štab i fizički se obračunali sa svim prisutnim. Džiojevu su pretukli i povredili joj glavu posle čega ju je Hitna pomoć prebacila u bolnicu, na reanimaciju.

List " Komersant" objavio je pre nekoliko dana intervju s njom u kome Džiojeva upozorava da vlasti pripremaju napad i da govore o mogučem krvoproliću.

Pogledajte još