U Crnoj Gori se očekuje još metar snega

Visina snega u Podgorici, koja već iznosi 52 santimetra, pošto se očekuju nove padavine, premašiće rekord , zabeležen u tom gradu pre 63 godine. Sadašnja visina snega u Titogradu, odnosno, Podgorici, zabeležena je 1954. godine.

Saobraćaj u Crnoj Gori je u subotu, takoreći, u potpunom kolapsu. Aerodrom u Podgorici je zatvoren zbog novog visokog snega. Željeznički saobraćaj između Podgorice i Kolasina je, takođe, u prekidu, zbog obrušavanja lavine u mestu Trebješica. Autobusi iz Podgorice , ali veoma otežano, saobraćaju samo do Danilovgrada i Nikšića.

Beli pokrivač u većini mesta Crne Gore prelazi metar visine , a najviši je u Žabljaku, gotovo dva metra. Zanimljivo, u snegopadnim Pljevljima debljina snega je je "samo" 70 santimetara, desetak santimetara više je u Nikšiću.

Sneg i hladnoća uslovljavaju i druge neobične rekorde. Na kamenom mostu preko Tare, u Mojkovcu, na ogradi mosta, visi ledenica duga više od 17 metara i gotovo dodiruje samu reku, objavio je list "Pobjeda". Ledenica u jednom delu ima obim od metra.

PODGORICA, 11. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još