Saobraćaj u Srbiji usporen zbog snega

Na autoputevima, u brzoj i zaustavnoj traci mestimično ima snega do 3 cm, dok na putevima 1. i 2. prioriteta u nižim predelima sneg je visok do 5 cm.

Na regionalnim putevima u planinskim predelima visina snežnog pokrivača iznosi 10 cm. Saobraćaj dodatno otežava jak vetar koji stvara snezne nanose, naročito u regionu Beograda, Srema, i u većem delu istočne Srbije.

Neprohodni su sledeci putni pravci: R-107 - Petrovac-Melnica, R-105 - Brestovac-Gornjak - Zagubica, R-114 -Ustibar - Sjeverin - Rudo (BIH).

Na putevima trećeg prioriteta u planinskim predelima Sjenice, Prijepolja, Novog Pazara i Ivanjice na pojedinim deonicama je probijena samo jedna traka, zbog čega se ne savetuje korišćenje ovih puteva.

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure ucestala je pojava odrona.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila je do 30 minuta.

Zbog velike količine snega na putu i snežnog nevremena, teretnim vozilima i kamionima sa prikolicom, zabranjeno je kretanje preko graničnog prelaza Bogojevo, ka Hrvatskoj.

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje - Bijelo Polje u neposrednoj blizini neće biti nikakvih obustava saobraćaja jer se zbog niskih temperatura i snega odlaže izvodjenje već ustaljenih radova.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

BEOGRAD, 12. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još