Oprez ako raskidate s Poljakinjom

Oprez ako raskidate s Poljakinjom, upozoravaju ovih dana poljski mediji pošto je moda javne osvete doprla i do Poljske, a policija, prema saznanjima nedeljnika „Vprost“ već evidentira nekoliko stotina takvih slučajeva.

Prosečni gospodin Kovalski ne može više da stavi ruku u vatru da će njegova prevarena, izneverena i odbačena bivša draga utapati šut kartu izjedajući se kod kuće u suzama. XXL gaće ljubavnice na internetu koje je nedavno postavila u aukciju jedna Australijanka mačiji su kašalj. Odbačene Poljakinje biraju osvetu gde mnogo boli – najčešće iskaljujući bes na jedinom za šta veruju da bivši dragi zaista voli – na njegovom automobilu.

Za novu modu pročulo se kada se na sajtovima ovdašnjih medija proletos pojavila fotografija automobila na kome je belom farbom išarano: „A moglo je da bude tako lepo, bio si za mene sve, pored dece!“.

Vlasnik automobila nije podnosio prijavu policiji, ali drugi Varšavljanin koga je sustigla osveta odbačene devojke jeste, jer je Maja. S. prvo ¨tugu utopila u alkoholu, pronašla gde njen bivši dečko parkira svoju mazdu, skakala kao da pleše po karoseriji, razbila prozore i šoferšajbnu, otvorila vrata i demolirala unutrašnjost kola. Da automobil potpuno ne demolira sprečila je tek policijska patrola.

Najčešća meta su automobili ali zgodno mesto za osvetničke poruke su i vrata stana ili kuće, što je na svojoj koži osetio izvesni Marćin, kada se vratio kući sa suprugom i našao išarana vrata: „Prevario si me, Marćine, zajedno smo bili godinu i sedam meseci, slikali smo se goli a sada sam saznala za tvoju svadbu! Tvoja Aneta“.

Da sa modernim ženama nije lako a da su njihove lepše i nežnije polovine sve agresivnije uvereno je prema poslednjim anketama 61 odsto Poljaka, dok čitava petina tvrdi da Poljakinje posežu i za nasiljem, što je donedavno bila muška specijalnost.

Daša Pavlović,
20. avgusta, Varšava, Beta, specijalno za Nadlanu.com

Pogledajte još