Sistem stabilan i bez većih kvarova

BEOGRAD, 13. februara 2012. (Beta) - Potrošnja električne energije u Srbiji je smanjena za 4,5 miliona kilovat-sati, zadržan je nivo proizvodnje iz prethodnih dana, a svi potrošači imaju struju, saopštila je u ponedeljak Elektroprivreda Srbije.

U saopštenju se precizira da je potrošnja u nedelju bila manja za 4,5 miliona kilovat-sati nego u subotu.

Iz EPS-a navode da je to smanjenje "u najvećoj meri posledica toga što nije radio znatan broj preduzeća koja nisu obuhvaćena odlukom Vlade Srbije o ograničenju ili obustavi isporuka električne energije".

"Svi potrošači u Srbiji jutros u sedam časova imali su električnu energiju, a naše ekipe su danonoćno na terenu i na svaki kvar reagovaće u najkraćem roku", rekao je pomoćnik generalnog direktora EPS-a za tehnički sistem i predsednik štaba za praćenje elektroenergetske situacije u uslovima proglašene vanredne situacije Zoran Manasijević.

Vremenske prilike su i u nedelju, kako je istaknuto, izazivale znatne probleme u napajanju kupaca električnom energijom. Elektrodistributivne ekipe su na terenu imale brojne intervencije i uspele da otklone kvarove.

EPS procenjuje da će tokom ove sedmice potrošnja električne energije u većem broju dana biti slična nedeljnjoj, jer predstoje dva praznična i jedan neradni dan, a data je i preporuka da se danas i sutra, gde god je moguće, ne odlazi na posao.

Pogledajte još