Uspešni razgovori sa ruskim kompanijama

BEOGRAD, 13. februara 2012. (Beta) - Preduzeće "Prva petoletka" iz Trstenika saopštilo je u ponedeljak da je delegacija tog preduzeća tokom trodnevnog boravka u Rusiji razgovarala s predstavnicima ruskih kompanija "Tres Gidromontaz" i "Asocijacija Čeljabinske oblasti".

Kako se navodi, cilj tih razgovora bio je nastavak pregovora o budućoj saradnji industrije hidraulike i pneumatike "Prva petoletka", i te dve velike ruske kompanije, od kojih je sa jednom već ostvarena uspešna poslovna saradnja.

"Što se tiče firme 'Tres Gidromontaž', još jednom smo se uverili da se radi o ozbiljnom i proverenom partneru. Izvesno je da u ovom trenutku postoji njihova zainteresovanost za PPT Cilindri", kazao je generalni direktor "Prve petoletke" Zoran Veselinović.

On je kazao da će konačan stav "Tres Gidromontaža" biti poznat uskoro jer, kako je naglasio, ta firma trenutno radi biznis plan za 2012. godinu, a tim planom su obuhvaćene i investicije koje se odnose na PPT Cilindre.

"Vodjeni su razgovori i sa predstavnicima 'Asocijacije Čeljabinske oblasti'. Njima je prezentovan kompletan program svih društava iz sistema 'Prve petoletke'", kazao je Veselinović i dodao da će se tokom narednih nedelja znati da li se sa Asocijacijom Čeljabinske oblasti nastavljaju razgovori.

Pogledajte još