Leonard Koen: "Stare ideje" na novom albumu

Album OLD IDEAS Leonarda Cohena ( Columbia Records /Menart) najavio je singl Darkness, a uoči izlaska albuma, album se mogao preslušati u celini na internetu! Tu priliku su iskoristili i mnogi muzički kritičari i već napisali recenzije sa izvanrednim kritikama!

U novih deset pesama na albumu, poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album priznatog umetnika, Old Ideas poziva na saosećanje i poštenje.

Iako je samo snimanje albuma započelo u januaru 2011., mnoge pesme i tekstovi datiraju od ranije, jer je Cohen na njima radio godinama. Dve pesme sa albuma-The Darkness i Lullaby, prvi put su snimljene 2007. godine, pa su prvobitno izvođene uživo za vreme nedavno završene, veoma uspešne svetske turneje.

Cohen je prošlog oktobra, na dodeli književne nagrade Principe de Asturias u Španiji, obožavateljima najavio šta mogu da očekuju u budućnosti.

S godinama sam shvatio da sam uz ovaj glas dobio i uputstva. A uputstva su sledeća… Nikada se ne jadajte bez razloga. Ukoliko planirate da priznate neizbežni poraz, koji čeka sve nas , učinite to na takav način, da ne prelazi granice ponosa i lepote”.

Na ovom albumu Leonard Cohen sarađivao je s producentima Patrickom Leonardom, Anjani Thomas, Edom Sandersom i Dinom Soldom. Cohenov prepoznatljiv bariton nadgradili su izvanredni prateći vokali - Dana Glover, Sharon Robinson, The Webb Sisters (Hattie i Charley Webb) i Jennifer Warnes. Dizajn omota albuma i crteže potpisuje sam Cohen. Old Ideas je Cohenov dvanaesti studijski album u izdanju Columbia Recordsa od 1967.



PESME S ALBUMA OLD IDEAS:

Going Home
Amen
Show Me The Place
The Darkness
Anyhow
Crazy To Love You
Come Healing
Banjo
Lullaby
Different Sides

Pogledajte još