Bavarci traže zamenu za Olića

"U ovom momentu posmatramo švedskog fudbalera Guidetija i napadača Monpeljea Žirua", rekao je skaut i koordinator za mlađe selekcije Bajerna Bjorn Anderson švedskim medijima.

Guideti (19) je pod ugovorom u Mančester sitiju, ali se ove sezone nalazi na pozajmici u holandskom Fejenordu, za koji je na 15 ligaških utakmica postigao 17 golova.

Žiru ima 25 godina, a ove sezone je u Monpeljeu postigao 22 gola na 27 utakmica.

Hrvatski fudbaler Ivica Olić najverovatnije će napustiti Bajern na kraju sezone, a u klubu žele da ga zamene mlađim igračem.

Nemački mediji ranije su preneli da su Bavarci poslali delegaciju u Roterdam da Guidetija posmatra na meču Eredivizije protiv Vitesea na kome je Guideti postigao sva tri gola za Fejenord u pobedi od 3:1.

Guidetija ugovor sa Sitijem veže do leta 2014. godine, a tokom sezone je nekoliko puta istakao da mu je san da uspe u engleskom klubu.

Žiru je pred kraj prošle godine debitovao za reprezentaciju Francuske i odigrao dva meča. Njemu ugovor sa Monpeljeom takođe ističe na leto 2014.

Bajern ove sezone, pored Olića, u napadu ima Marija Gomesa, koji je postigao 27 golova na 30 mečeva, i Nilsa Petersena koji je dao dva gola na sedam utakmica.

Beta

Pogledajte još