Hrvatska reprezentacija je ogledalo Australije

BEOGRAD, 20. juna 2006. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Australije imaće priliku protiv Hrvatske da se sretne sa sličnim stilom igre, izjavio je danas Grejem Arnold, pomoćnik selektora australijske selekcije Gusa Hidinka.
Arnold je nekada igrao u australijsko-hrvatskom fudbalskom klubu i rekao da je Hrvatska "ogledalo" australijske reprezentacije.
Kako se navodi na hrvatskom sajtu "Indeks", on je rekao da je Hrvatska snažna ekipa, a da je u fizičkom smislu vrlo slična Australiji.
"Mislim da ne postoje dve ekipe na šampionatu koje imaju toliko sličan stil igre. Imamo jake i fizički pripremljene igrače. Ekipe su tehnički vrlo dobro obučene, puno rade, dakle, vrlo smo slični i biće to teška utakmica", rekao je pomoćni trener Australije.On je dodao da je u australijskoj reprezentaciji veoma snažan "balkanski uticaj", a mislio je na Marka Viduku, Antu Čovića, Džejsona Čulina, Tonija Popovića i Josipa Skoku, sinove emigranata iz Hrvatske.
Viduka bi trebalo da igra protiv Džoa Šimunića, svog bivšeg saigrača iz Melburna.
Australijanci sa hrvatskim pasošem još su Ante Šerić i Džoe Didulica.
"U Australiji ima mnogo Hrvata i oni bi navijali za našu reprezentaciju da ne igramo u istoj grupi. Biće sigurno mnogo onih kojima će biti drago bilo koja ekipa da prođe u osminu finala", rekao je Arnold.
Australija i Hrvatska sastaju se u četvrtak, u poslednjem kolu u Grupi F.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.