Manifestacije povodom Dana državnosti

BEOGRAD, 14. februara 2012. (Beta) - Dan Državnosti Srbije u sredu će biti obeležen nizom manifestacija, a centralna proslava biće organizovana u Domu Narodne skupštine, u Beogradu.

Manifestacija će početi otvaranjem izložbe "Ustavi Kneževine i Kraljevine Srbije". Izložbu će otvoriti predsednica parlamenta Srbije Slavica DJukić Dejanović u 15 časova u skupštinskom holu.

Predsednik Srbije Boris Tadić, povodom Dana državnosti, uručiće istaknutim pojedincima i ustanovama odlikovanja na svečanoj manifestaciji u 15.30 u Sali Narodne skupštine.

U crkvi Svetog DJordja na Oplencu, premijer Srbije Mirko Cvetković položiće lovorov venac Vlade i uz visoke državne i vojne počasti, odati poštu voždu Karadjordju.

U Marićevićevoj jaruzi u Orašcu ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković položiće lovorov venac Vlade Srbije.

Prvi put ove godine zakonom je predvidjeno da se Dan Državnosti proslavlja neradno dva dana, 15. i 16. februara. Zbog vanredne situacije i loših vremenskih uslova neradan dan biće i 17. februar.

Pogledajte još