FSS podneo prijavu protiv Pejovića

BEOGRAD, 14. februara 2012. (Beta) - Fudbalski savez Srbije (FSS) pokrenuo je u utorak disciplinski postupak i podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg igrača čačanskog Borca Dragiše Pejovića, koji je rekao da je bio nateran da namesti meč sa Partizanom.

Predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović rekao je posle sednice tog tela da je to redovan postupak kada neko iz fudbalske organizacije ima saznanja da je neko drugi iz tog sporta izvršio krivično delo.

"Kao i u svim dosadašnjim slučajevima... disciplinska komisija pokreće disciplinski postupak i podnosi krivičnu prijavu nadležnom tužiocu, jer je on isključivo nadležan da sprovodi postupak u kojem će istražiti da li su izneseni navodi tačni", rekao je Pajović.

Pejović je prošle nedelje na konferenciji za novinare Sindikata fudbalskih profesionalaca (FIFPro) rekao da ga je direktor Borca Slobodan Ilić zlostavljao i terao da igra nameštene utakmice, a za primer je naveo utakmicu sa Partizanom iz 2004. godine, kada su crno-beli pobedili sa 1:0.

"Očekujemo da će Pejović izneti činjenice i dokaze na kojima zasniva date izjave i da se sve neće završiti samo na nastupima u medijima", rekao je Pajović.

Pogledajte još