Sahrana Vitni Hjuston u subotu

NJUJORK, 14. februara 2012. (Beta-AFP) - Sahrana američke pevačice Vitni Hjuston, koja je preminula prošle subote, biće sahranjena u subotu u rodnom Njuarku, u državi Nju Džersi, a komemoracija će biti u crkvi gde je ona pevala kao dete, saopštili su predstavnici pogrebnog zavoda.

"Sahrana i komemoracije biće u subotu u podne u baptističkoj crkvi Nju Houp (New Hope) u Njuarku", izjavio je neimenovani predstavnik pogrebne službe zadužene za organizovanje sahrane poznate pevačice.

Vitni Hjuston (48) preminula u hotelu Beverli Hilton, gde je odsela da bi prisustvovala dodeli nagrada Gremi u Los Andjelesu.

Pevačica i glumica rodjena je 9. avgusta 1963, a 80-tih i 90-tih godina prošlog veka bila je jedna od najpoznatijih pop i soul izvodjača. Imala je i glumačkih uspeha, medju kojima je najpoznatija uloga u filmu "Telohranitelj" (Bodyguard).

Od 2000. godine u medijima se pisalo da se Hjustonova suočava sa problemima zavisnosti od droge. Ona je 2010. godine otkazala deo turneje, i zbog disajnih problema bila smeštena u bolnicu u Parizu. Prošlog proleća takodje je jedno vreme provela na bolničkom lečenju, gde je prošla kuru detoksikacije.

Poslednji put je u javnosti vidjena u prošlog četvrtka ispred jedne diskoteke u Holivudu.

Pogledajte još