Oko 700.000 navijača slavilo pobedu Nemačke

BERLIN, 20. juna 2006. (Beta-Rojters) - Oko 700.000 navijača reprezentacije Nemačke proslavilo je danas kod Brandenburške kapije u Berlinu pobedu svoje reprezentacije protiv Ekvadora 3:0, i prolazak u osminu finala Svetskog prvenstva.
"Broj od 700.000 navijača na ulicama novi je rekord u Nemačkoj", navodi se u saopštenju berlinske policije.
Reprezentacija Nemačke pobedila je sa 3:0 Ekvador u trećem kolu Grupe A i kvalifikovala se u osminu finala.
Stotine hiljada navijača, umotanih u nemačke zastave, lica i kose ofarbanih u crno, crveno i žuto, šetali su ulicama glavnog grada i skandirali "Ovako izgledaju pobednici".
Oni hrabriji su uzvikivali "Hoćemo Englesku", aludirajući na mogućnost da se dve reprezentacije sretnu već u drugom krugu takmičenja.
Ulice su bile blokirane automobilima čiji su vozači trubili i mahali pešacima koji su takođe slavili.
Šačica navijača Ekvadora, koji su posmatrali utakmicu, bili su veoma razočarani, ali su priznali da je Nemačka bila bolji tim.
"Naš tim je igrao tako bezvezno da je to, na kraju, bilo dosadno gledati. Nadam se samo da nećemo igrati protiv Engleske u osmini finala", rekao je jedan od navijača Ekvadora.
Naredni protivnik Nemačke biće drugoplasirana ekipa Grupe B, a koja će to reprezentacije biti biće poznato večeras, nakon meča koji u Kelnu igraju Engleska i Švedska, kao i Trinidad i Tobago i Paragvaj u Kajzerslauternu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.