Kako hodaš, takva si u krevetu

Ako ste se pitali zašto se za nekim ženama muškarci okreću kao po komandi, stručnjaci daju odgovore. Žena koja hoda energično, ali glatko, odaje svoju vatrenost "ispod pokrivača", tvrde stručnjaci i dodoaju: "S velikom se sigurnošću može definisati iskustvo u vaginalnom orgazmu prema elementima hoda kao što su energičnost, senzualnost, gipkost, opuštenost i napetost mišića."

U istraživanju koje su sproveli belgijski naučnici s Katoličkog fakulteta Luvain i fakulteta West Scotland u gradu Pejsliju, a čije delove prenosi "Metroportal", studentkinje na kojima su sprovedena istraživanja prvo su ispunjavale anketni listić na kojem su bila postavljana pitanja vezana za seksualni život i njegov bogatstvo. Formirane su dve grupe, u prvoj su bile studentkinje koje su navele da često doživljavaju vaginalni orgazam, a u drugoj su bile one koje su izrazile kako ga doživljavaju vrlo retko ili gotovo nikada.

Iskustvo nije puko ljuljanje bokovima

Naučnici su obe grupe ispitanica zamolili da prošetaju misleći na ugodne i lepe stvari, prvih 100 metara neka zamisle kako su na ugodnoj peščanoj plaži, a sledećih 100 metara neka zamisle mušku osobu koja im se sviđa. Seksolog je zatim kategorizovao devojke bez prethodnog znanja o njihovim anketama i pogodio rezultate njihove ankete s tačnošću od 80 odsto, što je vrlo visok rezultat, pod uslovom da su baš sve devojke zaista iskreno odgovorile o svom intimnom životu.

Činjenica da naš hod otkriva mnogo o našoj praktičnoj seksualnosti postavlja pitanje možemo li zaista bilo šta sakriti? Međutim, tješe nas kako ipak samo ljuljanje bokovima ili napućene usne nisu nikakav znak, a prave signale razumeće samo stručno oko, a muškarci ih genetski detektuju bez da su toga svesni.

Istraživač Stjuart Brodi kaže: "Žene koje često uživaju u orgazmu imaju opuštene karlične mišiće. Kao rezultat toga hod je prirodan i gladak, telo klizi i korak prati usaglašenost noge, kukova i karlice'.

Muškarci imaju genetski senzor

Zanimljivo je pak da je seksualnost žena u visokim petama čisti mit. Naime, većina djevojaka koje su pripadale grupi seksualno aktivnih hodale su u niskim cipelama jer, kako kažu stručnjaci, '"visoke pete ometaju ravnotežu hoda" pa je ionako nemoguće tačno pročitati hod. Da se žene skrivaju iza visokih peta u ovom je slučaju prilično tačno. One koje svojim partnerima žele poslati poruku, neka prošetaju bose, a signali se navodno receptuju urođenim evolucijskim senzorima.

Zabrinjavajuće za muškarce je što neke devojke prema telesnim pokretima imaju potencijala da dožive orgazam, ali u anketi su priznale kako ga ne doživljavaju.

Pogledajte još