Sprečiti obračune kriminalaca i beg iz zatvora

BEOGRAD, 15. februara 2012. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović rekla je da će sigurno situacija u zatvorima u Srbiji biti kompleksnija dolaskom odbeglih članova zemumskog kriminalnog klana - Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića koji su nedavno uhapšeni u Španiji.

"Kada oni budu izručeni, u zatvorima će se istovremeno naći dvojica vodja suprotstavljenih klanova, Luka Bojović i Sreten Jocić. Naša je obaveza da sprečimo obračune njihovih klanova u zatvoru kao i njihov beg iz zatvora", rekla je Malovićeva u intervjuu za današnje praznično izdanje lista "Blic.

Luka Bojović tereti se za organizaciju više ubistava, dok je Milisavljević u odsustvu osudjen zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića i zločina zemunskog klana.

Malovićeva je kazala da, posle hapšenja Luke Bojovića i još trojice pripadnika zemunskog kriminalnog klana, u Srbiji više nema ozbiljne kriminalne oganizacije i da je razbijen balkanski narko-kartel koji već godinama predsavlja pretnju ne samo Srbiji nego i van granica Evrope.

Malovićeva je navela da nisu završeni postupuci protiv Željka Makimovića Make i njegove grupe jer je u bekstvu, kao ni protiv Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina.

Pogledajte još