Danas o zahtevima za naftu i novac

BEOGRAD, 15. februara 2012. (Beta) - Danas će se razmatrati zahtevi ugroženih opština da im se obezbede dodadne količine nafte i novac, a od svih lokalnih kriznih štabova zatražiće se puna mobilizacija, kako bi se što pre pomoglo domaćinstvima koja su jos zavejana i odsečena od sveta, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Nisam siguran da se radi punim kapacitetima, zbog toga će biti i doneta i uredba o punoj mobilizaciji svih okružnih i opštinskih štabova i mehanizacije za raščišćavanje puteva", kazao je Marić.

On smatra da su vremenski uslovi sada nešto povoljniji i da ih zato treba iskoristiti kako bi se uz rad punim kapacitetom što pre pomoglo najugroženijima.

Marić je naveo da se pretpostavlja da je trenutno zavejano i odsečeno od sveta oko 50.000 ljudi. Nastradala je 21 osoba, dve se još vode kao nestale, a 266 ljudi je spaseno.

Načelnik sektora za vanredne situacije je naveo da se nastavlja i potraga za Momčilom N. koji je pre tri dana zatrpan u lavini kod jezera Perućac.

Pogledajte još