Objaviti koji se funkcioner sastajao sa Bojovićem

BEOGRAD, 15. februara 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je u sredu u pismu obavestio specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da se jedan od najviših državnih funkcionera sastajao sa Lukom Bojovićen neposredno pred njegovo bekstvo iz Srbije, saopštila je SNS.

U tom dopisu Vučić je na četiri "jasno naglasio" ime i prezime tog funkcionera koji se, kako tvrdi, krajem 2008. u kafiću "Prive", u Njegoševoj 63, sastajao sa Bojovićem neposredno pred njegovo bekstvo, rekao je na konferenciji za novinare funkcioner SNS Marko Djurić.

Djurić je kazao da Specijalno tužilaštvo ima sve dokaze o tom susretu i da je o tome svedočila jedna osoba koja je na izdržavanju kazne.

"SNS zahteva da Specijalno tužilaštvo, u javnom interesu, obavesti javnost o sadržaju razgovora koji je jedan od najviših državnih funkcionera, kada je bio na funkciji, vodio sa Bojovićem neposredno pred njegovo bekstvo iz zemlje", rekao je Djurić.

SNS očekuje da Specijalno tužilaštvo do ponedeljka, 20. februara, informiše javnost o tome.

Upitan da prokomentariše zašto Vučić danas nije - iako je to u nedelju obećao, objavio ime funkcionera koji se sastajao sa Bojovićem, Djurić je rekao da je to zato što je Vučić želeo da poštuje pravne procedure i institucije, a ne da, "kao neki", napada političke protivnike iz vladajuće koalicije.

Pogledajte još