Jinx napunili Amerikanu

Dugovečni hrvatski bend koji se vratio tamo gde je debitovao pred beogradskom publikom 2009. blistavim je koncertom, drugim uzastopnim 14. februara (prošle godine SKC) još jednom potvrdio galopiraujuću popularnost u Srbiji.

Ispunjen je bio svaki pedalj Amerikane, od bine do, srećom, širokog ulaza koji omogućava cirkulaciju - i bukvalnu i onu za šankom.

Potpuno je prikladno, kad se svira na ovaj datum, da se krene pesmom koja u sebi nosi neku simboliku pa je za otvaranje sasvim dobro poslužio veliki hit sa još uvek aktuelnog „Diksilenda“ - „Da smo se voleli manje“.

Prijao je publici ovakav start, odmah je uhvatila ritam koji, kada su na bini Yaya i ekipa, lepo i bez mnogo turbulencija pliva od početka do kraja koncerta. Izuzetak su bili samo oni koji nisu još stigli da ostave jakne na vreme, cupkali su u povećem redu i dok su se ređale „Pored mene“, „Smijem se“...

Garderoberi su konačno odahnuli a Amerikana se ozbiljno zatresla od ovacija uz „Šmiramo“ i „Pravo“ – sve je to, ipak, dečja igra u odnosu na reakciju publike kada na red dođe hit koje i naše „Frajle“ znaju da zapevaju na svojim nastupima, „Tamo gde je sve po mom“.

Da Yaya nije sama priznala da ima tremu, to se ni po čemu ne bi moglo otkriti jer su svi delići mašine, od nje preko benda do fanova, funkcionisali besprekorno.

Nizale su se „Čuvaj me“, „Leto“, „Na zub su me uzeli, mama“, „Klinci su u redu“, „Barakuda“, „Na zapadu“, „Na čemu si ti“ - onaj „reda radi“ oproštaj za koji svi znaju da je, u stvari, tek kratki predah, usledio je posle „Bye Bye Baby Bye“.
Dva su bisa spremili i dva sata ispunili Jinx, tek je „Zmija i zmaj“ bila zaista ta koja završava celu priču.

Zagrepčani su prošle godine oslušnuli kako diše zaljubljeni Beograd, sada su od toga napravili temelj tradicije a za 2013... Vule, Arežina i ostali vredni ljudi iz Long Play-a će verovatno razmisliti o nekom većem prostoru za koncert grupe Jinx jer su ovom bendu farmerke sa etiketama „DOB“ i „SKC“ postale tesne.

Pogledajte još