Tadić uručio ordenje Novaku Đokoviću i svim zaslužnima

BEOGRAD, 15. februara 2012 - Boris Tadić je na centralnoj proslavi Dana državnosti u Domu narodne skupštine Srbije teniseru Novaku Đokoviću uručio najviše državno priznanje - Orden Karadjordjeve zvezde prvog stepena za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju Srbije.

Đoković je prvi teniser sveta i nosilac titule najboljeg sportiste na planeti u 2011. godini i najbolji "ambasador" Srbije.

Predsednik Srbije je odlikovao još 16 zaslužnih pojedinaca i institucija.

Među njima su gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko, pozorišni reditelj Dejan Mijač, teatrolog Jovan Ćirilov, Akcioni tim za lociranje i hapšenje haških begunaca, Srpsko lekarsko društvo, Istraživačka stanica Petnica, lekar Miodrag Stojković, radnici "Kolubare", pripadnici Žandarmerije, Sektora za vanredne situacije MUP i Vojske Srbije.

Tadić je u ime gradjana Srbije zahvalio odlikovanima, navodeći da su oni zaslužni što se u vreme teških vesti zbog ekonomskih nevolja, ime Srbije stavlja u pozitivan kontekst i "svrstava je medju pobednike".

U ime odlikovanih zahvalio je Jovan Ćirilov rekavši da je država pokazala da prepoznaje vrednosti i izrazio nadu da će odlikovanja biti podsticaj da se nastavi dalje u borbi za prave vrednosti.

(old_image)

Novak Đoković je izjavio da će zauvek pamtiti današnji dan i da, primajući odlikovanje, oseća veliku čast, uzbuđenje i radost, kao i kada je ispred zgrade Skupštine lane slavio kada je postao prvi teniser sveta.

"Ja jesam sanjao da podignem pehar na Vimbldonu, ali nisam mogao ni da pomislim da će me moja zemlja odlikovati ovako velikim priznanjem. Sada me je moj narod zadužio još više, i ne preostaje mi ništa drugo nego da nastavim da našu divnu zemlju i dalje predstavljam na najlepši mogući način", poručio je Đoković.

(Beta)

Pogledajte još