Đukić - Dejanović: Izbori 29. aprila ili 6. maja

"Pošto će sigurno biti ponavljanja izbora na nekim mestima, još smo u dilemi da li da izbore zakažemo za 29. april, kako bi se ponovljeno glasanje održalo 6. maja, ili da izbori budu na Đurđevdan, a da se ponavljanje izbora održi do 11. maja, što je poslednji zakonski i ustavni rok za završetak izbornih radnji", navela je Slavica Đukić Dejanović.

Ona je kazala da Parlament može da zaseda i nakon raspisivanja izbora, kao i da će od početka sledeće sedmice biti poznato da li postoji većina, pošto poslanici Srpskog pokreta obnove od nedavno bojkotuju zasedanja.

"U slučaju vanrednih izbora parlament se raspušta samim činom raspisivanja izbora. Međutim, pošto će ovo biti redovni izbori, parlament može da zaseda i donosi akte sve dok ne bude konstituisan saziv poslanika i verifikuju se njihovi mandati", pojasnila je predsednica Skupštine.

Đukić Dejanović, koja je i funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS), izrazila je očekivanje da će Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ostati u koaliciji sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom, kao i da će odluka PUPS-a biti poznata do kraja februara.

Prema njenim rečima, sindikati su bez obzira na njihovu odluka oizlasku na izbore, prirodni izborni partneri SPS-a.

BEOGRAD, 17. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još