Još 124 prijave za kršenje zakona

Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), podnet je 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni prestup protiv 38 osoba.

Prijave zbog kršenja zakona podnete su 10. i 13. februara protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj, navela je DRI.

U saopštenju se ne navode imena odgovornih protiv kojih su podnete prijave, ali se dodaje da je reč o ministrima, državnim sekretarima, pomoćnicima, ministara, sekretarima ministarstava, direktorma i pomoćnicima direktora uprava i načelnika službi.

Medju odgovornim osobama u lokalnim samoupravama protiv kojih su podneti zahtevi za prekršajne postupke su gradonačelnici, predsednici opština, načelnici uprava, sekretari sekretarijata i direktori predškolskih ustanova, a u javnim preduzećima prijave su podnete protiv direktora, zamenika direktora, rukovodioca finansijskih službi i komisija.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predjašnjeg i sadašnjeg direktora i zamenika direktora, a u Fondu za razvoj podneta je prijava za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predjašnjeg i sadašnjeg direktora, objavila je DRI.

Pogledajte još