Dodeljene nagrade na Salonu knjige u Pirotu

PIROT, 18. februara 2012. (Beta) - Na 13. Salonu knjige i grafike u Pirotu u subotu su dodeljene tradicionalne sajamske nagrade i nagrade za najbolju kratku priču na konkursu koji je organizovao Dom kulture.

Na konkurs za najbolju kratku priču prisitglo je 70 radova, a prva nagrada u vrednosti od 12.000 dinara pripala je Milanu Stanojeviću za priču "Ispred svetlosti".

Elizabeta Georgiev dobila je drugu nagradu i 10.000 dinara za priču "Metamorfoza crvenih cipela ili budjenje". Treću nagradu u iznosu od 8.000 dinara dobio je Andrija Stanulović za priču "Čovek sa lulom od mahagonija".

Nagradu "Sveti Trifun" za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti ili nauci dobila je Izdavačka kuća "Pčelica" iz Čačka.

Nagrada "Loza" za najbolje pojedinačno izdanje, koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, pripala je "Prometeju" iz Novog Sada za "Srpsko-romski rečnik sa gramatikom i pravopisnim savetnikom" Bajrama Halitija i kuća "JRJ" iz Zemuna za knjigu "Britanika-biblioteka otkrića".

JP "Službeni glasnik" iz Beograda je dobio nagradu "Šara" za estetsko-tehnološki tretman knjige.

Pogledajte još