Kanavaro: Moramo ponovo da postanemo cinični Italijani

DUISBURG, 20. juna 2006. (Beta-Rojters) - Italijanski kapiten Fabio Kanavaro rekao je danas da "azuri" treba da se vrate svom klasičnom "ciničnom" pristupu fudbalu ako žele da postignu uspeh na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
"Moramo da postanemo cinični Italijani. Tajna dobrog plasmana na turniru je ponovno otkrivanje našeg tipičnog defanzivnog pristupa iz italijanske fudbalske kulture", rekao je Kanavaro novinarima.
Italija u poslednjoj utakmici grupe E u četvrtak igra protiv Češke i potreban joj je bod da bi se plasirala u drugu fazu.
Tim Marčela Lipija trenutno je prvi na tabeli grupe, sa četiri boda, jednim više od Češke i Gane, dok se na poslednjem mestu nalazi SAD sa jednim bodom.
Kanavaro je rekao da se Italija neće zadovoljiti bodom protiv Češke.
"Tabela jasno pokazuje da imamo prednost u odnosu na ostale, ali nećemo dozvoliti da to ima uticaja na nas. Ići ćemo na pobedu", rekao je Kanavaro.
Italija je utakmicu protiv Gane dobila 2:0, a onda je odigrala 1:1 sa SAD.
Kanavaro je rekao da je Češka tim koji zaslužuje svako poštovanje.
"Ekipa je sastavljena od igrača koje dobro poznajemo. Oni su ponosan i iskusan tim. Gledali smo snimke njihovih utakmica - brzo kreću u kontranapade. Ne smemo da im damo prostora, jer su jako opasni ako nađu mesta za igru", rekao je Kanavaro.
Štoper Kanavaro ocenio je da će njegov saigrač iz Juventusa, Pavel Nedved, biti najveća pretnja."Pavel je naporan kad igrate protiv njega. Pun je duha, daje primer saigračima, ima veliku unutrašnju snagu i igra strastveno. On je autentični profesionalac i igrač koga se treba plašiti", rekao je Kanavaro.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.