Bronza je uspeh

PEKING, 24. avgusta 2008. (Beta) - Vaterpolisti Srbije izrazili su u nedelju zadovoljstvo zbog pobeda nad Crnom Gorom (6:4) i osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali su istakli da još žale zbog poraza u polufinalu od selekije SAD.

"Teško je bilo dići se i njima i nama za ovaj meč. Crna Gora je tvrd protivnik, do poslednjeg momenta nisu odustajali. Smogli smo snage da olimpijsku godinu i dugo leto završimo na prihvatljiv način, ali ostaje žal što nismo osvojili sjajniju medalju", rekao je Ćirić.

Andrija Prlainović ocenio je da je bronzana medalja u ovom trenutku maksimum reprezentacije Srbije. "Danas smo za mnogo minuta primili samo jedan gol protiv jakog rivala. Preserećan sam jer su mi ovo prve Olimpijske igre. Nadali smo se da ćemo moći više, ali u ovom trenutku bronza je maksimum i treba da budemo zadovoljni", kazao je Prlainović.

Vanja Udovičić pobedu nad Crnom Gorom posvetio je drugovima iz reprezentacije koji u ovom trenutku nisu sa ekipom. "Drago mi je zbog mladih igrača što su stekli olimpijsko iskustvo. Ovo je pobeda za Daču (Ikodinovića) i Bobana (Nikića), ali i za Acu (Šapića) i Denisa (Šefika). Žao mi je, pre svega zbog prve dvojice, što nisu mogli da prisustvuju, jer su deo nas", istakao je Udovičić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.