Prijave protiv Dulića, Đilasa, Ćirića

BEOGRAD, 20. februara 2012. (Beta) - Gradonačelnici najvećih gradova u Srbiji su na spisku osoba protiv kojih je Državna revizorska institucija (DRI), kako je u ponedeljak objavila, podnela prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizije izveštaja za 2010. godinu.

Na sajtu DRI (www.dri.rs) je objavljeno da je podnet 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni prestup protiv 38 osoba.

Na spisku su ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić i bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Prijave su podnete i protiv više lica u Ministarstvu ekonomije, medju kojima je i raniji državni sekretar, a sada ministar Nebojša Ćirić.

Državna revizorska institucija je podnela prijave i protiv gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, Kragujevca Veroljuba Stevanovića, Jagodine Dragana Markovića, Niša Miloša Simonovića, Smedereva Predraga Umičevića, Novog Sada Igora Pavličića, Zaječara Boška Ničića i Kruševca Desimira Pavlovića.

Prekršajne prijave su podnete i protiv genralnog ditektora Javnog preduzeća Eletromreža Miloša Milankovića, direktora JP Transnafta Srđana Mihajlovića.

Kod generalnog direktora Železnice Srbije Milovana Markovića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka podneti su zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i prijava za privredni prestup.

Pogledajte još