Skupština podržala Đurića!

Sednici je prisustvovalo 48 od ukupno 64 delegata, što je bilo dovoljno za donošenje punovažnih odluka.

Đurić je, između ostalih, dobio danas podršku i od predsednika Sportskog društva Partizan Duška Vujoševića i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, koji su bili gosti Skupštine fudbalskog kluba iz Humske ulice.

POGLEDAJ VIDEO: Skupština FK Partizan

Vujošević je kazao da Partizan "ne sme i neće postati izborno pitanje" i da će "ako dođu loši rezultati krivac biti oni koji su stvorili krizu i tražili puč, a ne trener (Avram) Grant".

"Sukob je izazvao Nenad Bjeković, preko (Mladena) Krstajića, a to odgovara Crvenoj zvezdi koja ga podgreva. Mešao sam se pokušavajući da kroz razgovor pokažem Krstajiću da je pogrešio. Dao sam sve od sebe da se sukob prevaziđe", kazao je Vujošević.

(old_image)

Bivši predsednik crno-belih, a sada prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ocenio je da aktuelno rukovodstvo Partizana "ima kapacitet da donese odluke koje su u interesu kluba i u interesu armije navijača".

"Partizan je u poslednjim godinama ostvario najveće uspehe u istoriji i za to su zasluženi igrači i struka, ali bez organa, upravnog odbora i skupštine ti rezultati ne bi došli", dodao je Karadžić.

POGLEDAJ VIDEO: Duško Vujošević podržao Dragana Đurića

Predsednik Đurić je podneo Izveštaj o radu za 2011. godinu, u kojem je istakao šest ciljeva.

Kao uspešno ispunjene on je naveo "dominaciju u srpskom fudbalu, povećanje finansija, rad omladinske škole i proizvodnju mladih igrača, poboljšanje infrastrukture i povećanje broja gledalaca", dok kao jedini cilj koji nije ispunjen Đurić smatra "poboljšanje rezultata u Evropi".

"Klub je 2011. godine ostvario prihod od 540.000 evra, a godinu dana ranije od 650.000 evra", dodao je on.

(old_image)

Članovi skupštine FK Partizan Milutin Šoškić, Milan Obućina, Branko Ružić i Ratomir Babić istakli su da je bivši sportski direktor Partizana Nenad Bjeković pokušao da preko privrednika Miroslava Bogićevića ponovo preuzme vođenje kluba.

Jedini protivkandidat Đuriću na prošlim predsedničkim izborima u FK Partizan, Savo Milošević, nije želeo novinarima da odgovara na pitanja posle današnje sednice Skupštine.

"Nikada do sada nisam komentarisao, pa necu ni ovaj put", rekao je on.

Mediji u Srbiji prethodnih dana pisali su da bi na današnjoj skupštini moglo da bude izglasano nepoverenje predsedniku Draganu Đuriću i njegovim saradnicima, a da bi klub potom mogao da preuzme vlasnik kompanije "Farmakom" Miroslav Bogićević.

Beta

Pogledajte još