Da EPS objavi proizvodjačke cene

NIŠ, 21. februara 2012. (Beta) - Centar za zaštitu potrošača Forum iz Niša zatražio je od direktora Elektroprivrede Srbije da objavi proizvodjačke cene električne energije u Srbiji i oštro osudio najavu da će struja do 2014. godine morati da poskupi 60 odsto.

"Tražimo da se konačno objavi proizvodjačka cena električne energije u Srbiji, pa da vidimo kolike su marže u sektoru proizvodnje električne energije", naveo je predsednik Foruma Jovan Jovanović u otvorenom pismu direktoru EPS-a.

Jovanović navodi da će najava o poskupljenju električne energije od 60 odsto do 2014. godine dovesti do toga da "Srbija u to vreme živi u mraku".

"Ako danas, i pored ovako niske cene električne energije, ne mali broj gradjana Srbije živi bez električne energije, jer nemaju mogućnosti da plaćaju račune, onda možemo zamisliti kako će to biti 2014. godine", navodi se u pismu.

Jovanović je ocenio da je tačno da je cena električne energije u zemljama EU dva do tri puta veća ali da je isto tako tačno da su i zarade u zemljama EU pet puta veće od zarada u Srbiji.

Pogledajte još