Grobari napali Vujoševića!

Izjava predsednika SD Partizan Duška Vujoševića u kojoj je otvoreno stao na stranu prvog čoveka fudbalskog kluba Dragana Đurića, izazvala je negativne reakcije grobara.

Grobari su uputili otvoreno pismo nekadašnjem treneru košarkaškog kluba:

"Gospodine Vujoševiću, U neka bivša i nažalost zauvek prošla vremena, mi bismo Vam se obratili sa “Dule”, “Naš Debeli” ili slično. Pre nego što Vam kažemo da ste zauvek srušili jedan san, odmah da znate da Vaš status košarkaške legende nećemo dirati, niti želimo sve i da hoćemo, da pljunemo na sve što ste dali KK Partizan. Za sve touvek i svuda kapa dole.

POGLEDAJ VIDEO: Duško Vujošević podržao Dragana Đurića

O nekom drugom Vašem statusu i poštovanju u očima Partizanovih navijača, onih koji su Vas bodrili i uzdizali do nivoa Boga i čekali na Surčinu po zimi i u pola noći, brinite Vi.

Radovali smo se kao deca kada ste postali predsednik SD Partizan, nadajući se da ćete i u sportskom društvu težiti da nametnete ono što ste uspeli u KK Partizan – da struka bude poštovana. I da je ne sabotiraju tajkuni, gospodine Vujoševiću, koje ste do juče prozivali, a uz čije skute danas stojite.

(old_image)

Nije problem što ste se opredelili za stranu, to je Vaše pravo. Čak ni to što sa toliko srčanosti branite neodbranjivo. Vaša je stvar šta je to Vas, čoveka takve inteligencije i intelektualnog kapaciteta, primoralo da ste na istoj strani sa jednim opskurnim likom kakav je Dragan Đurić. Uzgred, je li Vas bar malo sramota da Vam, kao predsedniku SD Partizan, onakav “kapacitet” poput Đurića, predstavlja Fudbalski klub Partizan?

Šta je, onda, problem?

Pre nego što ste krenuli da sudite o sukobu u FK Partizan, mogli ste malo da se informišete o genezi sukoba, i o tome ko je ovaj poslednji sukob prvi započeo. Upravo Vaš drugar, bivši taksista Đurić, koji je u decembru po ko zna koji put otvoreno sabotirao sportski sektor koji je tada spokojno otišao na odmor. Mogli ste i da se informišete o svim dosadašnjim obmanama i lažima dotičnog gospodina, kako je oterao Slavišu Jokanovića, Ivana Tomića, kako je sabotirao klub prodajom igrača u “minut do dvanaest”, kako je za sve titule bio zaslužan samo on, a za sve neuspehe krivci uvek neki drugi.

POGLEDAJ VIDEO: Skupština FK Partizan

S kojim pravom, gospodine Vujoševiću, nazivate hiljade navijača Partizana “pučistima”, “izmanipulisanima”, “ulicom”, samo zato što su protiv štetočinske politike Dragana Đurića? Ko Vam je to dao za pravo?

Kako to da Vam “pučisti” odjednom smetaju, a pre nekoliko godina ste i sami bili pučista, kada ste kao trener učestvovali u svrgavanju tada aktuelnog i sasvim legitimnog predsednika KK Partizan, Pavlovića?

(old_image)


Kažete da radimo za interes Zvezde? Ne radimo, gospodine Vujoševiću, ni javno ni tajno, ni svesno ni nesvesno. I ne znamo, Bogu hvala, kako je to raditi za Zvezdu, za razliku od Vas, koji ste u toj istoj Zvezdi radili, i niste se gadili.

Pričate o slobodi medija, a niste se setili da Vašeg prijatelja Đurića upitate zašto na svojim press konferencijama oduzima reči novinarima koji mu postavljaju pitanja koja se njemu ne sviđaju, i zašto skida pojedine medije sa sajta FK Partizan?


Naša iskrena i pre svega miroljubiva borba za neki bolji Partizan se nastavlja, ali očigledno bez Vas. Nismo Vas ni pozivali, iako smo takvog vojnika hteli uz sebe. Nadali smo se da je dovoljno da ostanete neutralni. Vi ste se, nažalost, svrstali. I to gde, i to kako. Vređajući sve nas koji ne misle kao i Vi, a ima nas puno.

Želimo Vam i dalje dobro zdravlje i svaku sreću (osim u ovoj borbi u kojoj nismo na istoj strani), jer mi nismo ni ulica, ni ološ, a ni “zvezdaši”. Za neke druge izlive prijateljstva i bratske “crno-bele” ljubavi, više nema ni razloga ni mesta. Jer ste Vi to tražili…“

Pogledajte još