Ceca slobodna ali neće spektakl (VIDEO)

Ceca je od danas slobodna. Ražnatovićevoj su pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija skinuli elektronsku narukvicu koju je od 23. juna 2011. nosila oko noge i preko koje je vršen nadzor kretanja, koje je bilo ograničeno na njen dom u ulici Ljutice Bogdana.

Iako su fanovi i prijatelji želeli da joj prirede žurku, Ceca je rekla da ne želi da od oslobađanja pravi spektakl. Između ostalog i zbog bezbednosnih razloga, žurka ispred njene kuće je otkazana.

Za šta je kažnjena

Osim prisvajanja 3,5 miliona dolara i 4,1 miliona nemačkih maraka od transfera 10 fudbalera Obilića u inostrane klubove, pevačica je priznala i da je u kući držala 11 pištolja.

Ceca i njena sestra Lidija Ocokoljić u skladu sa sporazumom o priznanju krivice osuđene su na godinu dana, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Prema dogovoru sa sudom, od 1,5 miliona evra dosuđene novčane kazne, prve dve rate duga su uplaćene u julu, odnosno u decembru prošle godine, a treću bi Ražnatovićeva trebalo da izmiri do kraja ove godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena, upisana je hipoteka na pevačicinu kuću. U akciji "Sablja" Ceca je u pritvoru bila četiri meseca, a njena sestra jedan i po mesec.

Tokom perioda kućnog pritvora, Ceca je kuću napustila tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Pevačica je srećna što je sve završeno i da je spremna da nastavi normalan život, pišu mediji.

- Ceca se veoma dobro oseća, presrećna je što se sve završilo, ali ne želi da od svog oslobađanja pravi spektakl. Ona prvih nekoliko dana neće napuštati kuću, a svoje fanove je zamolila da ne dolaze danas ispred njene kuće kako ne bi privlačila pažnju medija. Ceca još uvek razmišlja da li će večeras u svojoj kući prirediti žurku - navodi Alo.

Ko je posećivao Cecu tokom pritvora

Zanimljivo je da je tokom izdržavanja kazne pevačica ispisala decu Anastasiju i Veljka iz škole u Beogradu i poslala ih na Kipar da završe školovanje.

Ona je sa prijateljima u kući proslavila slavu Svetog Nikolu, a u posetu su joj često dolazili rukometaš Vlada Mandić, producent „Granda" Žika Jakšić i njegova supruga Dajana, gradonačenik Jagodine Dragan Marković Palma, kreator Saša Vidić, tekstopisac Marina Tucaković, kreatorka Marijana Mateus i mnogi drugi, navodi Alo.

Pevačica će prvi koncert imati 24. marta u Frankfurtu, a posle toga pevaće u Ljubljani, Cirihu, Beču, Diseldorfu, Minhenu, Stokholmu, Kotoru, Sofiji i Parizu.

Kako piše Alo, Ceca se potrudila da obnovi garderobu, pa u ormaru ima novih krpica vrednih 5.000 evra. Poznato je da Svetlana Ražnatović uvek na sebi ima najnovije modele svetski poznatih kreatora, pa je tako i sada, po izlasku iz kućnog zatvora, spremna da zablista!

Pogledajte još