Common Bond

Ne moraš biti zvezda da bi ostvario blistavu “zajedničku vezu“ (common bond) – koncertni vajb za koji bina nije barijera.

Dok su se na Ušću ispijale poslednje kapi Beer festa, klub Sava centra ispunila je publika željna nešto drugačijeg provoda. Nakon dva sata muzičke avanture s etno džez bendom "Common Bond", sigurno je to i dobila.

Sedam vrhunskih instrumentalista i opojni vokal Marine Maksimilijan Blumin već od prvih taktova uvode u jedan neuobičajen, dovoljno komercijalan i dovoljno eksperimentalan, ali svakako uigran muzički organizam.

Mikstura uticaja – od klasike, preko roka i džeza, do egzotičnih etno ritmova Balkana, Bliskog istoka i Afrike – svakome daje prostora da u njihovom nastupu nađe svoje mesto, svoj "bond" sa bendom. 

 

Nije čest uspešan, ili barem drugačiji susret brojnih muzičkih uticaja, kao ni jedinstven, bogat zvuk uigrane grupe talentovanih ljudi. Beograd je sada jedan od brojnih gradova i muzičkih festivala koje je posetila osmorka "Common Bond", a utisak je svima zajednički - jedinstveno muzičko iskustvo! Izraelci odmah zagreju srca publike!

Osnivač benda Kobi Šefi, zadužen za muziku i tekstove, uspeo je u misiji da zvukove oboe, šehnaija (indijske oboe), engleskog roga, duduka, električne gitare, basa, saksofona, flaute, klavijatura i bubnjeva uvuče u svet različitih muzičkih pravaca na način otvoren za slušaoce svih nivoa spremnosti za eksperiment.

Na nastupu "Common Bond" svako putuje na svoj način, a "zajednički" je užitak prisustvovanja nečemu što je vruće, originalno i dobro za opuštanje pred ponedeljak… sa ili bez piva.

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još