Centimetri i muškarci

Kroz evoluciju žene su uglavnom više birale visoke muškarce, najmanje 180 centimetara, što su naučnici objašnjavali jednostavnom činjenicom da su žene u muškarcu tražile zaštitu.

Privlačnost visokih muškaraca

Šta, međutim, savremena samosvesna žena danas traži od muškarca? Neki podaci govore da su i dalje na ceni visoki muškarci, koji su poželjniji kao ljubavnici. S druge strane postoje i objašnjena koja govore da su mnogim ženama zanimljiviji niži partneri, zato što u nameri da privuku pažnju žena više rade na sebi i razvoju svojih potencijala od visokih muškaraca.

(old_image)

Muškarci varaju na centimetrima

Istraživanja neprekidno pokazuju da žene smatraju visoke muškarce privlačnima. Skoro 80 procenata žena navodi da želi da upozna muškarca koji je visok najmanje 180 cm, pa stoga i mnogi nešto niži muškarci predstavljaju sebe nekoliko centimetara višim nego što jesu.

Natprosečno visoki muškarci skloni su da imaju veći broj devojaka sa kojima žive i više dece, a prema nekim podacima u zapadnim kulturama, visoki muškarci su i boljeg društveno ekonomskog statusa.

Iako sve veći broj menadžera Kineza koji pristojno zarađuju opovrgava ovaj podatak, procenjuje se da muškarac visok 180 cm tokom tridesetogodišnje karijere u proseku zaradi 100.000 funti više, nego muškarac čija visina ne prelazi 165 cm.

Najniži i najviši muškarac na svetu
Čandra Bahadur Dangi sa severa Nepala nada se da će dospeti u Ginisovu knjigu rekorda kao najniži muškarac na svetu. Dangi (72) tvrdi da je visok 56 centimetara, što je manje od Filipinca Džunreja Balavinge koji trenutno nosi tu titulu, sa 60 centimetara visine. Dangijev nećak Dolak Dangi rekao je da će se njegov stric za nekoliko dana u Katmanduu sastati sa Ginisovim zvaničnicima koji će ga izmeriti. Kinez Džao Liang visok 2,46 centimetara najviši je muškarac na svetu.

Privlačnost niskih muškaraca

Dobra vest za niže muškarce jeste da mnoge žene ne traže u muškarcu centimetre, nego i duhovitost, smisao za humor, dobre govorničke sposobnosti. Kada su u pitanju ove činjenice, istraživanja su blago na strani nižih muškaraca, koji moraju da rade više na razvoju svojih duhovnih i intelelektualnih sposobnosti kako bi skrenuli pažnju ženama.

Postoji i uverenje da ovi muškarci vladaju svetom, Vladimir Putin je tek nešto viši od 160 centimetara kao i francuski predsednik Nikola Sarkozi.

(old_image)

Pored moći postoji i uverenje da su niski muškarci verniji od gromada od 190 centimetara. Univerzitet u Melburnu tvrdi da niski muškarci imaju niži nivo testosterona, što znači da ne robuju svom libidu.
Holivudska zvezda Tom Kruz, visok je 170 cm, ali preferira više dame.

Ljubomora

Ljubomora je možda jedina mana niskih muškaraca. Neka istraživanja u Španiji i Holandiji govore da su niži muškarci dosta ljubomorniji od visokih muškaraca, što neko objašnjava činjenicom da im je potrebo više vremena i truda da nađu svoju srodnu dušu.

Napoleon veći ili duži

Napoleon Bonaparta bio je visok samo 151 centimetara. Francuski car posebno je mrzeo ljude koji bi spomenuli njegov niski rast. Kada je jednoga dana pokušavao da uzme knjigu s visoke police, jedan je od njegovih najbližih saradnika mu je rekao "Dopustite mi da vam pomognem, veći sam", na šta mu je Napoleon odbrusio "Vi niste veći, samo ste duži!"

Nije samo Napoleon bio osetljiv na centimetre i glumac Silvester Stalone ume obavezno da se posvađa s novinarima koji spomenu da je visok 172 centimetra. Dastin Hofman je visok 163 cm, a priča se da je, počeo da se bavi glumom kako bi privukao pažnju svojih drugara iz školske klupe. Kao tinejdžer odlučio je da postane zvezda govoreći: "Tada će sve žene ležati uz moje noge.".

Pogledajte još