Laveci i Kavani srušili Čelsi

Dvostruki strelac za domaći tim bio je Ezekel Laveci, a u strelce se za Napoli upisao i Edinson Kavani. Jedini gol za Čelsi, prvi u meču, postigao je Huan Mata.

Španac je u 27. iskoristio grešku Paola Kanavara, koji nije dobro zahvatio loptu, i neometan sa 10 metara savladao Morgana De Sanktisa.

U 38. minutu Laveci je izjednačio precinim udarcem iz sredine sa 17 metara, dok je u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Kavani doneo prednost italijanskoj ekipi.
(old_image)
On je bio spretniji u duelu sa Branislavom Ivanovićem i ramenom, iz peterca posle centaršuta Gohana Ilnera sa desne strane, postigao gol. Bio je to Kavanijev peti pogodak u Ligi šampiona ove sezone, a 17. Na poslednjih 19 utakmica.

Već u sledećem napadu uzvratio je Ramires udarcem sa 16 metara, ali preko gola Napolija.

Početak drugog poluvremena doneo je nekoliko šansi na obe strane, međutim, na golu domaćeg tima siguran je bio De Sanktis, dok su igrači Napolija bili neprecizni.

Na 3:1 za domaći klub povisio je Laveci u 65. minutu. Argentinac je uspeo da iz trka sa 15 metara pošalje loptu između istrčalog golmana i dvojice igrača Čelsija, pošto je prethodno Kavani iskoristio lošu reakciju Luiza, izborio se za loptu i dodao je do saigrača u napadu.

U 82. minutu Napoli je mogao do ubedljvije pobede posle odlične akcije Kavanija, Mareka Hamšika i Kristijana Mađa, ali je Ešli Kol izbacio loptu sa gol linije.
(old_image)
Ranije danas CSKA i Real Madrid igrali su u Moskvi nerešeno 1:1, dok je u prethodnim mečevima osmine finala Lige šampiona Lion kao domaćin pobedio Apoel sa 1:0, Barselona sa 3:1 bila bolja od Bajera u Leverkuzenu, Milan na svom terenu savladao Arsenal sa 4:0, a Zenit Benfiku sa 3:2.

Sutra će se igrati dueli Olimpik Marselj - Inter i Bazel - Bajern.

Beta

Pogledajte još