Kako doći do kokaina u Beogradu?

Sedne čovek u neki klub ili kafić u Beogradu, popije piće, plati račun, i možda ako ne da bakšiš konobaru, ni kriv ni dužan, dobije 100 dinara sa 0,87 grama kokaina.

Šta mislite, da li se sve ovo moglo desiti i spisateljici Biljani Srbljanović, protiv koje je podignuta krivična prijava.

Srbljanovićeva, bivši kandidat LDP za gradonačelnika Beograda, tereti se da je 1. decembra 2011. od lokalnog narko-dilera, poznatog kao Šone, kupila 0,87 grama kokaina za ličnu upotrebu.

Prema pisanju "Kurira", protiv Biljane Srbljanoviće tužilaštvo je, u međuvremnu, podnelo i optužnicu, pa će se ona uskoro pojaviti i na sudu.

- Policiji je priznala da je kupila drogu za ličnu upotrebu i da je "paketić" platila 60 evra. Ispričala je i da to nije bio prvi put da nabavlja kokain i opisala kako je kontaktirala s mladićem od koga je kupovala drogu. Taj iskaz, međutim, najverovatnije neće moći da se koristi tokom sudskog postupka, jer saslušanju nije prisustvovao advokat - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.

Biljana Srbljanović je napisala scenario za seriju "Otvorena vrata" i sedam pozorišnih komada. Dobitnica je nagrada: "Slobodan Selenić", Osvajanje slobode, Sterije 2007, Statuete Joakim Vujić.

Tviter

Vest o Biljani Srbljanović prokomnetarisali su na svoj način Nenad Čanak. "Pa kada ide kod uličnih dilera umesto da ode do Stranke, pa lepo uzme na veliko, preko Sindikata.

Isidora Bjelica je po svom običaju oštra:" Ajde reci pravo, koji će joj k... muž ako sama ide po mleko, hleb, kokain", a i Ivanu Ivanoviću je na svoj način žao Biljane "Mučenica, svaki put kad kine, izgubi 60 evra".

Jelena Karleuša stala je u nedvosmislenu odbranu Srbljanovićke "O ne... Dosta mi moje muke, a već vidim da ću ujedati gde stignem zbog Biljane. OK... Idemo."

Pogledajte još