Italijanski ministri objavili imovinsku kartu

RIM, 22. februara 2012. (Beta-AFP) - Italijanski premijer Mario Monti i njegovi ministri u sredu su objavili imovinsku kartu na sajtu vlade (www.governo.it), što je izazvalo toliko interesovanje da je sajt blokiran ubrzo posle objavljivanja.

Monti je poslednji objavio svoju imovinu, nešto pre ponoći, kada je bio rok koji je on dao svojim ministrima do koga treba da podnesu podatke.

Predsednik Saveta ministara je prijavio za 2011. godinu prihod od 1,01 milion evra (prema 1,5 miliona evra 2010. godine), vlasništvo 16 nekretnina, nekoliko u Milanu i Varezeu (na severu), kao i 50 odsto stana u Briselu gde je dugo radio kao evropski komesar.

U svojoj prijavi on je naveo da nema akcije ali ima ulaganja u investicionom fondu SICAV od 11 miliona evra. Monti nije zaljubljenik u lepa kola, ima samo dve lančije iz 1995. i 1998. godine.

Medju najbogatijim ministrima bilo je iznenadjenja.

Najbogatiji nije ministar za ekonomski razvoj Korado Pasera (bivši direktor banke Inteza Sanpaolo) već ministarka pravde, advokatica Paola Severina, sa prihodom od više od sedam miliona evra 2010. dok je Pasera imao 3,5 miliona evra.

Ministar koji je "najsiromašniji" je ministar za medjunarodnu saradnju Andrea Rikardi koji je za 2010. godinu prijavio prihod od 120.309 evra, navodi Frans pres.

Pogledajte još