Američki NCR otvorio informacioni centar u Beogradu

BEOGRAD, 22. februara 2012. (Beta) - Američka kompanija NCR danas je u Beogradu otvorila operativni i informacioni centar, ukupne vrednosti od 3,8 miliona evra, u kome će zaposliti oko 300 visokoobrazovanih ljudi iz Srbije.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije je u okviru Programa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija kompaniji NCR dodelilo 1,5 miliona evra za nova radna mesta, rečeno je prilikom otvaranja.

Kako je istaknuto, NCR je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama iz različitih industrija medju kojima su vodeće firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću, javnog sektora i telekomunikacija u više od 100 zemalja.

Centar NCR-a u Beogradu, u kome trenutno ima 200 zaposlenih, pružaće podršku na devet jezika: holandskom, engleskom, francuskom, nemačkom, grčkom, madjarskom, italijanskom, španskom i turskom.

Otvaranju centra prisustvovao je predsednik Srbije Boris Tadić koji je poručio da su nova radna mesta najveći zahtev čitavog sveta.

Pogledajte još