Seksi "debeljuce"

Merilin Monro proglašena je vlasnicom najpoželjnijeg tela "za plažu", nakon istraživanja britanske kompanije "Debenhams".Ona se našla na prvom mestu liste, a za sobom ostavila vitke lepotice poput Kejt Mos, Viktorije Bekam i Mirande Ker.

Prema ovom istraživanju, u top dvadeset najboljih tela ikada dospele su i Kristina Hendriks i Kim Kardašijan.

(old_image)

Antika, renesansa, barok imali su svoje ideale ženske lepote oličene u oblijim ženama, koje ipak nikada nisu prestajale da budu popularne u arapskim zemljama i nekim delovima Afrike. U novije vreme slavu "debeljuca" u Evropi i Americi, posle Merilin Monro i Sofije Loren, pronose Adel i Kristina Hendriks. Lepe, site i zadovoljne žene...

Iako se Karlu Lagerfeld sigurno neće dopasti ove žene su i dalje uzor muškaricima i ženama. Žene koje nose konfekcijske brojeve od 40 do 46 ponovno se osećaju lepima i poželjnima. Kosti definitvo nisu ni malo seksi.

Stručnjaci za stil kažu da ovo nije ništa čudno jer su klasične ženske obline, koje nisu samo simbol lepote, već i plodnosti i zdravlja uvek i bile u modi.

Ko to nervira Karla Lagerfelda?

Karla Lagerfelda izgleda sa su kritikama na račun oblijih žena nadmašile neke američke TV kuće, koje su odbijale da u udarnom terminu puštaju reklame donjeg rublja za punije žene. Ove reklame zanosnih žena, su bile jednostavno za njih provokativne dok su Viktorijini aneđeli, dečačkih figura bile dopuštene.

Pogledajte šta je toliko bolo oči Amerikancima

Pojam lepote 50-ih godina

Postoje i neka veoma ozbiljna socijološka istraživanja koja tvrde da su oblije žene uvek popularnije u siromašnim žemljama ili u doba ekonomske krize. Punačka žena je naprosto raskošni simbol blagostanja, pa nije čudno što na primer kod plemena Zulu u Africi lepota meri brojem kilograma.

Jedna je talijanska firma sprovela je istraživanje za potrebe proizvođača donjeg rublja, a rezultati su pokazali da se pojam lepote vraća idealima 50-ih godina.

(old_image)

U istraživanju u kojem su učestvovale žene iz Francuske, Kine, Japana, Nemačke, Italije i Velike Britanije, pokazalo se da se prosečni broj odeće koju žene kupuju s 40 povećao na 44.

Grudnjak broj četiri je najprodavaniji model, a oblik figure "peščani sat" za sva vremena.

Pogledajte još