Bobana cilja medalju u Londonu

"Nisam mnogo razmišljala o olimpijadi i ne želim ništa da obećem. Naravno da bih volela da osvojim medalju a kako bih došla do tog cilja treniraću punim kapacitetom", izjavila je ova Boranka na prijemu u opštini Bor, iz čijeg je budžeta za ovaj uspeh nagrađena sa 70.000 dinara.

Ona se zahvalila čelnicima opštine i Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, čije je poslovodstvo ispunilo obećanje kupivši joj pištolj i obezbeđivanjem streljane za vežbanje nakon prethodno osvojene zlatne medalje.

Do prve medalje, Veličkovićeva je došla sa pozajmljenim pištoljem, trenirajući u školskoj biblioteci. Članica je streljačkog kluba Bor030, i velike zasluge preipisuje svom treneru Bobanu Markoviću, jer nekadašnji opštinski čelnici i sportski radnici nisu prepoznali njen talenat.

Zlatna Bobana iz grada zlata, kako je nazivaju u medijima, dodala je da bi opština i nadalje trebalo da pomaže borskom sportu jer u ovom gradu postoji mnogo talentovane dece.

"Mnogo je talentovanih kao što sam i ja bila u njihovom periodu I nikada ne bih uspela bez pomoći grada. Zato je potrebno ulagati u sport jer će se za nekoliko godina oni Boru odužiti medaljama", zaključila je članica reprezentaticije Srbije.

Prema rečima Veličkovićeve, pripreme za Olimpiske igre nastaviće sa reprezentacijom u Kuvajtu, mada će najveći deo vremena potrošiti pucajući u borskoj streljani.

"Trudiću se da što više vremena provedem u Boru, jer tu imam sve uslove za trening i najbolje se osećam kada sam sa prijateljima. Nadam se nastavku saradnje sa opštinom kako bi se nova streljana učinila još boljom i kako bi se u njoj spremali vrhunski strelci" rekla je ona.

Veličkovićeva je i dodala da se nada da će i u budućnosti doneto još odličijia sa velikih takmičenja.

"Učiniću sve da vas u narednim godinama obradujem sa još mnogo medalja", kazala je ova mlada Boranka, student turizmologije.

Generalni direktor RTB-a je napomenuo da je novoizgrađena streljana u Boru važi za jednu od boljih u Srbiji, i izrazio nadu da će se u njoj pripremati i sportisti iz okolnih država.

Beta

Pogledajte još